2010. december 30., csütörtök

Egy hosszú éjszaka és egy szép kirándulós nap

Először is, a tegnapi bejegyzésem végét letörlöm, nehogy azok is elolvassák véletlenül akiket érint :) Egyébként oldódik a probléma, ma nem volt semmi gond, és már előre megszervezték a jövő hetet, úgyhogy még én is átgondolom az elmenetelt.
Tegnap este elmentünk a tengerpatra tengeri herkentyűket enni. Nyammmmi, issssssteni volt!!! Ez itt a szegény emberek kajája, bagóért lehet rákokat zabálni :)
Majd nekiálltunk iszogatni, leginkább rumot. Mondtam Samirnak, hogy ha ennyit iszok vagy induljunk el haza mert elalszom vagy menjünk táncolni. Ez utóbbi mellett döntöttünk, és egy turistákkal tömött helyen kötöttünk ki, ahol zárásig maradtunk, mivel nagyon jó éreztük magunkat. Megismerkedtem a helyi Julioval, és megbeszéltük, hogy másnap együtt megyünk Santa Anába és az egyéb a részemről betevezett helyeket megnézni. Íme mi hárman (Samirral, mert ezek szerint eddig ő lemaradt a képekről)
Ez pedig már a mai nap: a San Andrés piramisnál kezdtünk. Ez nem egy hatalmas építmény, de azért szép. Kb. 600 és 900 között a maják éptették.
Ez pedig már egy kisváros, Santa Ana. Van egy szép katedrálisa, ami épp felújítás alatt áll. Belülről nagyon egyszerű, kívülről viszont igen gazdagon díszített. Ő Julio és épp cukornádlevet iszik.
Santa Ana nagyon kellemes hely, szerencsére köze nem volt a légkörnek a san salvadori nagy nyüzsgéshez. Az a szépsége a városkának, hogy a házak mindegyike szép színesre van festve, mindegyik más-másra, ezért igen vidám az utcák hangulata.
Itt pedig készül az ebéd, a torta. No igen, először én is meglepődtem, ez ugyanis nem a mi tortánk, hanem jól megtömött szendvics :)
Ez pedig egy igen érdekes növény, még ilyet nem láttam azelőtt.
És íme a Tazumal.
Ez a legnagyobb piramis El Salvadorban. Lényegében 5 rész épült egymásra, a legmagasabb pontja 28 méter. Itt áldoztak fel embereket, égetéssel. Kb. 420-ban épült.
Nagyon érdekes temetőik vannak, szép színesek.
És az uzsonna: yuca con chicharron. Ez kb. jukka tepertővel. Nagyon finom volt, de még mindig nem tudom mi a csoda az a jukka, azon kívül hogy szobanövény :)