2011. január 18., kedd

Az utolsó nicaraguai állomás: Managua

Reggel a lefoglalt időpontra elmentem masszíroztatni a vakokhoz. Azzal a kérdéssel kezdte a masszőr, Juan-Carlos, hogy: strong? Na ezt már ismerem Kambodzsából, ahol a bőrt is lenyúzták rólam, úgyhogy beértem a mediummal :) Nagyon kellemes volt egyébként (és utána egyszerűbb is volt a hátizsákot cipelni).
Mivel csak délben kellett kicsekkolni, elmentem a Convento y Museo San Franciscoba, ami zárva volt a hétvégén. Most bejutottam megnézni a kiállítást.
Egyrészt 20. századi helyi festők munkáit állították ki, amik közül ezek voltak a kedvenceim:
A legnagyobb attrakció viszont a Zapatera szigetén talált bazalt szobor- oszlopok, amik többezer évesek. A legjobbakat teszem most ide. A legtöbb valamilyen állat és ember keveréke.
Kígyó
Majom
Az ördög maga :)
Egyéb kerámiák
Indián játszótér
A kedvencem: mérleghinta indián módra :)
Managuába indulás előtt megebédeltem, nicaraguai nachot kértem. Szerintem én ezen az úton annyi babot ettem mint egy év alatt összesen szoktam!
A fővárosba jutással szerencsém volt. Épp a buszt kerestem amikor szembe jött egy az utcán. És Managuában megállt a Metrocentro nevű bevásárlóközpontnál, amiről tudtam hogy a kinézett szállásom közelében van.
Innen viszont fogalmam sem volt merre tartsak, de az Intercontinentalban nagyok kedvesen útba igazítottak :)
Ezen a szálláshelyen sajnos brutál ára van az egyágyas szobának, így kénytelen vagyok közösbe menni. Még jó, hogy csak 6 ágyas, és rajtam kívül 2 ember alszik a szobában.
Managua veszélyes város, azért is választottam olyan szálláshelyet ami jó környéken van. Viszont a látnivalók többsége messze esik innen. Ezekre a helyekre majd taxival fogok menni.
Ahova el tudtam biztonságban gyalogolni az a Catedral Metropolitana. Hát, hát, ez a minek is nevezzelek? kategória.
Hatalmas beton monstrum 63 db izével a tetején. Van aki melleket lát benne, van aki tojásokat, vagy egyszerűen csak kupolákat :) Nicaragua 63 katolikus templomát szimbolizálja. És maga a templom óvóhelyként szolgál földrengés esetére.
Belülről sem sokkal jobb mint kívülről...
Ma több dologra nem volt időm, mivel este 6-ra amikor sötétedik mindenképpen vissza kellett érnem. Így bementem a Metrocentroba körbenézni. Ez a bevásárlóközpont semmiben nem különbözik a mieinktől.
Találtam itt egy turkálót. Innen nem folytatom a sztorit, aki ismer az tudja... :)
Este moziba tervezek menni, feliratos filmre, a Metrocentroba, mert ez olyan közel van hogy este sem lehet probléma a 300 méteren amit addig meg kell tenni.
.
.
.
Nemrég olvastam emileket, és ma kaptam választ Samirtól arra az üzenetemre amiben megírtam neki hogy mikor megyek vissza El Salvadorba. Azt írja, hogy sem elém jönni nem tud, sem szállást biztosítani nekem, mert már válófélben vannak!!!!!!!!!!! Sőt az is lehet, hogy a hétvégén már nem is lesz az országban!!!!!!!!
Azt egyáltalán nem sajnálom, hogy Samirral nem találkozom, Claudiától viszont elköszöntem volna. Lehet hogy hozzá benézek indulás előtt.
Ez a helyzet csak azért fura nekem, mert ők a facebook-on élnek magánéletet. És tegnap még "Te amo" és egyéb hasonló üzenetek röpködtek.
Sebaj, majd feltalálom magam, mint eddig is!