2011. január 21., péntek

Vissza El Salvadorba

Szerencsésen visszaértem El Salvadorba. Fényképek az úton nem készültek mert nem volt mit fényképezni. Illetve 1-2 fotó azért született, de a nagyon koszos ablakon keresztül.

Ismét Samiréknál vagyok, most szerencsére minden rendben van náluk. Találkoztam Claudia bátyjával, ő egy nagyon aranyos pasi. Samir fordított, így hármasban beszélgettünk délután mindenféléről. Leginkább a következőkről:

- Samir utazásairól (Budapestet pl. kifejezetten utálta).

- A rasszizmusról (ami nálunk elég kiéleződött). Samir nem értette miért nézték őt cigánynak nálunk. Felvilágosítottam hogy azért mert köztünk fehérek között ő pontosan annak néz ki, ráadásul elég nagydarab...

- A búvárkodásról. Valamiért nem sikerül megemésztenie, hogy én nem szeretném kipróbálni ezt a sportot. Egyrészt mert fájós a fülem, és nem hiszem hogy a víz alatti nyomás jót tenne neki. Másrészt meg nem vonz az egész. Ezt vajon miért nem lehet megérteni?????

- Magyrországot utálja most már az egész EU, amiért nálunk nagyon durván korlátozzák a szólásszabadságot.

Aztán este volt egy vacsoravendég René személyében, a srác akivel a karaoke bárban táncoltam, Samirék jóbarátja. Samir isteni vacsorát készített: volt marhahús és hal finom mártással. Minden elismerésem, tényleg mennyei volt. Hát igen, azt meg kell hagyni hogy Samir jó szakács - van hozzá érzéke, sokszor fejből találja ki az összetevőket.

És, nagy meglepetésemre beállított a haverom, Julio. Nem működik a telefonja de megkapta az emilem hogy ma érkezem. És itt kezdődik egy újabb szép történet. Kiderült, hogy a srác drogfüggő!!! Mivel én ilyen közegben nem mozgok nekem ez nem tűnt fel a viselkedésén. Azért volt olyan mozzanat amit nem értettem mert egy órával korábban még mást mondott! Mindenesetre valamin felkapta a vizet és elviharzott - a többiek és az én nagy megkönnyebbülésemre. Később vettük észre hogy itthagyta a kalapját, így most ők azon izgulnak hogy mi van ha visszajön érte...

Este még átnézett Samirék két barátja iszogatni, beszélgetni. Hihetetlen jó hangulatban telt az este!!! Ettünk-ittunk (főleg az utóbbi) és nagyon jól szórakoztunk!!! Köszönöm ennek a kedves társaságnak ezt a szép utolsó estét!

Balról jobbra: Ruth, Claudia, Samir, Ivan, én, Rene.