2011. január 16., vasárnap

Granada-Catarina-Diriá-Diriomo

Reggel elindultam Catarina felé. Útközben megnéztem az Iglesia de la Merced nevű gyönyörű templomot, ami ittvan három sarokra. A legszebb a kilátás volt a toronyból! Épp akkor harangoztak amikor felfelé másztam. Több helyre is kiírták hogy kérjük ne húzzák meg a harangokat!
Eredetileg 16. századi építmény, de a kalózok lerombolták. A mostani barokk homlokzata a 18. század végén épült.
A busz a helyi nagy piac mellől indult, így azon is keresztülvágtam. Szép a csarnok épülete, bár egy kicsit lepukkant, de elképzeltem eredeti állapotában :) És vettem egy olcsó szandált - kíváncsi vagyok meddig bírja a strapát :)
Catarina egy falu, ami arról nevezetes, hogy az egész országból ide járnak növényt venni, illetve rengeteg kerámiát készítenek itt. Sajnos a méretük nem olyan amit haza lehetne vinni.
És amiért még sokan jönnek ide az a kilátás egyrészt a Mombacho vulkánra, másrészt pedig a Laguna de Apoyora. Ez egy kráter-tó, szép tiszta és viszonylag meleg vízzel, mivel alulról melegvizű források táplálják.
Egészen Granadáig ellátni innen. Egyszerre lehet látni a lagúnát és a Cocibolcát.
Nagyon népszerű a hely a helyiek körében is. Mindenhol szól a hangos zene, itt épp élőben.
Ma takarékos napot tartottam, a már megismert és megszeretett quesillos-t és kakaót ebédeltem egy utcai standon.
Catarinából átbuszoztam Diriába. Ebben a faluban épp lovas napot tartanak. Itt is a kilátás (ahova majdnem egy órát gyalogoltam) a lényeg az Apoyora .
Diriából átmentem Diriomoba, ahol miondenféle gyümölcsökből készítenek édességeket. A leghíresebb hely a Casa de Cajetas. Vettem többféle lekvárt kis üvegekben és kókuszos napi specialitást. Tényleg finom!!!
Aztán visszaérve Granadába még mászkáltam egy kicsit sötétedésig és megnéztem pár templomot.
A Xalteva park és az azonos nevű templom.
És egy nagyon új és nagyon kék templom.
A lenyűgöző színű házakat nem lehet megunni!
A vacsi kivételesen csirke, mert már rég ettem húst.
A városnéző traktorjárat, dübörgő zenével (David Guetta, Lady Gaga és Black Eyed Peas rulez Nicaraguában is!) ami a rákötözött óriási hangfalból dől.