2011. január 16., vasárnap

Granada-Catarina-Diriá-Diriomo

Reggel elindultam Catarina felé. Útközben megnéztem az Iglesia de la Merced nevű gyönyörű templomot, ami ittvan három sarokra. A legszebb a kilátás volt a toronyból! Épp akkor harangoztak amikor felfelé másztam. Több helyre is kiírták hogy kérjük ne húzzák meg a harangokat!
Eredetileg 16. századi építmény, de a kalózok lerombolták. A mostani barokk homlokzata a 18. század végén épült.
A busz a helyi nagy piac mellől indult, így azon is keresztülvágtam. Szép a csarnok épülete, bár egy kicsit lepukkant, de elképzeltem eredeti állapotában :) És vettem egy olcsó szandált - kíváncsi vagyok meddig bírja a strapát :)
Catarina egy falu, ami arról nevezetes, hogy az egész országból ide járnak növényt venni, illetve rengeteg kerámiát készítenek itt. Sajnos a méretük nem olyan amit haza lehetne vinni.
És amiért még sokan jönnek ide az a kilátás egyrészt a Mombacho vulkánra, másrészt pedig a Laguna de Apoyora. Ez egy kráter-tó, szép tiszta és viszonylag meleg vízzel, mivel alulról melegvizű források táplálják.
Egészen Granadáig ellátni innen. Egyszerre lehet látni a lagúnát és a Cocibolcát.
Nagyon népszerű a hely a helyiek körében is. Mindenhol szól a hangos zene, itt épp élőben.
Ma takarékos napot tartottam, a már megismert és megszeretett quesillos-t és kakaót ebédeltem egy utcai standon.
Catarinából átbuszoztam Diriába. Ebben a faluban épp lovas napot tartanak. Itt is a kilátás (ahova majdnem egy órát gyalogoltam) a lényeg az Apoyora .
Diriából átmentem Diriomoba, ahol miondenféle gyümölcsökből készítenek édességeket. A leghíresebb hely a Casa de Cajetas. Vettem többféle lekvárt kis üvegekben és kókuszos napi specialitást. Tényleg finom!!!
Aztán visszaérve Granadába még mászkáltam egy kicsit sötétedésig és megnéztem pár templomot.
A Xalteva park és az azonos nevű templom.
És egy nagyon új és nagyon kék templom.
A lenyűgöző színű házakat nem lehet megunni!
A vacsi kivételesen csirke, mert már rég ettem húst.
A városnéző traktorjárat, dübörgő zenével (David Guetta, Lady Gaga és Black Eyed Peas rulez Nicaraguában is!) ami a rákötözött óriási hangfalból dől.

4 megjegyzés:

 1. Ciao Te Világjáró! :)
  Szóval újra a szárazföldön..hmm..ez a Granada nem rossz, de azért az andalúziai testvére jóval megelőzi, bár mivel a "tiédet" lerombolták a 19. században, ezért érthető a dolog. :)
  A színes házak tényleg szépek, meg az a virágos-kerámiás városka, Catarina is nagyon tetszik.
  Látom alaposan belezúgtál Nicaraguába! :))) Nagyon élvezetes olvasni ezt a naplót, kár, hogy a korábbi utaidról nem írtál ilyet. (kivéve Kambodzsát persze.)
  Érezd jól magad továbbra is, és esetleg ha szeretnél hozni valami szuvenírt :))), akkor Pedro egyik ékszere igazán megteszi. ;))


  ui.: Képzeld megyek hétvégén Téli Túrára, a Vértesben lesz, ugyanott, ahol tavaly. (Mondjuk Te akkor sem voltál, tehát mindegy. :))
  ciao!
  M.

  VálaszTörlés
 2. A színes házak tényleg mutatósak. Az oroszlános ház - már ami megmaradt belőle - nagyon tetszik.
  Városnéző traktor...ez igazi egzotikum.
  Jó szállás a Szakállas Majom?????

  VálaszTörlés
 3. Nekem a színes szarvú ökör jön be legjobban...

  VálaszTörlés
 4. A traktoros városnézés nagyon eredeti. A gyomrod hogy van a sok új kajától? Remélem, hogy kipihented magad. Anyu

  VálaszTörlés