2011. január 10., hétfő

Poneloya

A mai napot a tengerparton töltöttem, ahova a helyi buszjárattal jutottam el. Ez olyan igazi helyi volt, fürtökben lógtak az emberek, de legalább olcsó volt, kb. 100 Ft-ba került.
Leónhoz közel 2 partszakasz van, és mivel a busz Poneloya-ba ment ott szálltam le. A könyv azt írta ez nyugisabb mint a másik. Az volt. Konkrétan 4 tehenet leszámítva nem volt ott egy teremtett lélek sem.
Csináltam magamról pár képet hogy látszódjon tényleg ott jártam :) A víz amúgy isteni volt, de a hullámok hatalmasak, így csak térdig érő mélységig lehetett bemenni, mert még úgy is nyakig vizes lettem.
Egy idő után felbukkant azért pár ember. Jött egy család akik ugyanoda egy kiépített pálmeleveles árnyékos részre telepedtek le, mint én. Normálisnak tűntek, így ott mertem hagyni a cuccot míg fürödtem. Aztán jött két pasi, lehet hogy az ő árnyékolójuk alá telepedtünk és fizetni kellett volna nem nem értettem mit akarnak. A minimális spanyol nyelvtudásommal azért próbáltam velük beszélgetni. Ugyanígy próbáltam azzal a három fiúval is akik a vízben ugráltak. Sajnos a társalgásban addig jutok csak hogy kit hogy hívank, honnan jött, hol lakik, és miért épp Nicaragua :) De sajnos a szakvizsgára tanulás mellett tovább nem jutottam...
Elszórakoztattam magam azzal hogy jó fotókat készítsek:
A kagylógyűjteményem fenomenális, hatalmas kagylókkal és csigákkal van tele a part.
Délután beültem egy kajáldába ("comedor") a kikötőrész mellett és isteni tenger gyümölcsei levest ettem, egy sörrel körítve, mindez kb. 7 USD-ért!!!
Visszafele buszozva kiderült hogy a busz továbbment Poneloyaból a másik strandra, ami jól kiépített és ahol zajlik az élet, csak én ezt nem tudtam. Sebaj, végülis úgyis pihenni akartam ma.
Este visszaérve találkoztam új szomszédaimmal, velük mentem vacsorázni. Ők Ed és Os Hollandiából. Nagyon szórakoztató társaság voltak!!!